Savooikoolstoemp

Makkelijk en extreem lekker winterrecept om lekkere savooikoolstoemp te maken met savooi, aardappelen en indien gewenst prei en boerenkool.

Voor dit recept gebruik je savooikool met typische wintergroenten uit je tuin die de vorst door staan: prei en boerenkool. Heb je geen boerenkool, gebruik dan alleen savooikool, heb je geen prei, gebruik dan ajuin.

De typische verhouding 2/3de aardappelen op 1/3de groenten blijft behouden: zorg ervoor dat het minstens de helft van het aandeel groenten van de savooikool komt.

Savooikoolstoemp recept

  • 2/3de gewicht (oude) aardappelen
  • 1/3de savooikool met wat preistengel(s) of ajuin(en) en bladeren boerenkool
  • hoeveboter
  • olijfolie

Hoe savooistoemp maken

Lekkere savooikoolstoemp met savooi, aardappel en voor extra smaak prei of ajuin en boerenkool
  1. Kook de aardappelen apart gaar in gezouten water en pureer met een passe vite of met een aardappelstamper.
  2. Snijd de prei in ringen van een halve centimeter (of snijd de ajuin fijn) en stoof zacht in een pan met boter, gekruid met peper en wat zout.
  3. Snijd de koolbladeren in dikke repen van ongeveer 2,5 centimeter, doe in een pot met ongeveer 2,5 cm water en stoom tot de koolbladeren gaar zijn. Giet de koolbladeren af en laat uitlekken.
  4. Roer de gestoofde prei en de gegaarde koolbladeren door de aardappelpuree, maak smeuïg met olijfolie en kruid de savooikoolstoemp verder naar smaak met peper en zout.

0 reacties:

Een reactie posten