Schapenragout

Lekker en makkelijk schapenragout recept met schapenvlees van de schouder, aardappelen, rapen, ajuinen, kruiden en indien gewenst tomaten, knoflook en wortelen.


Gebruik je vlees met been, haal het gare vlees dan uit de pot en stamp de aardappelen met de rapen fijn. Heb je vlees zonder been, snijd het dan in kleine stukjes en volg het recept en stamp mee door de groenten.

Naar wens en smaak kan je ook 2 tot 3 wortelen met de rapen toevoegen. In plaats van water kan je tomaten toevoegen. Indien gewenst kan je na het bruinen van het vlees look toevoegen: laat even meestoven en zodra je de look ruikt, giet je een scheutje water in de pot zodat de look niet aanbrandt.

Vraag je slager om raad hoe lang je het vlees best laat stoven en voeg een kwartier tot half uur op voorhand de aardappelen toe.

Wil je graag veel gebonden saus: bebloem dan het gebruinde vlees met 2 eetlepels bloem, laat de bloem even mee stoven en zet dan al het vlees onder water om verder te laten stoven zonder deksel op een laag vuurtje.

Schapenragout recept

 • 2/3de aardappelen
 • 1/3de rapen
 • 1/2de kilogram schapenstoofvlees (liefst van de schouder)
 • 50 gram hoeveboter of reuzel
 • 1 tot 2 ajuinen: fijngesneden
 • peper en zout
 • laurierblaadjes

Hoe schapenragout maken

Lekker recept om schapenragout te maken met aardappelen, wortelen ajuin en rapen
 1. Kruid het vlees met peper en zout.
 2. Smelt de boter in een grote, brede stoofpot met dikke bodem en laat hierin het vlees goed bruinen.
 3. Voeg dan de fijngesneden ajuin toe en een laurierblad en laat mee aanstoven.
 4. Voeg wat water toe en laat een 3 kwartier op een laag vuurtje smoren onder deksel.
 5. Voeg dan de rapen toe en laat mee smoren.
 6. Voeg na 2 kwartier de aardappels toe en laat mee smoren.
 7. Als de aardappelen en het vlees gaar zijn, haal je het vlees met been uit de pot (stukjes vlees zonder been laat je in de pot) en stamp indien gewenst alles door elkaar alvorens de schapenragout te serveren.

0 reacties:

Een reactie posten